CIVILIZACIJE MALE AZIJE

1. DAN     ZAGREB-İSTANBUL-ANTALYA
Let za Antalya preko İstanbula. Transfer do hotela. Nočenje Antalya

2. DAN  ANTALYA-PERGE-SİDE-ASPENDOS  
Poslije dorucka pocinjemo sa razgledom Perge  koji bio je važan grad drevne Pamfilije, koji je sveti Pavao posjetio na svom prvom misionarskom putovanju.  Fotogenični most Seldžuk prelazi rijeku Köprülü od ceste prema Aspendosu. Kazalište Aspendos najbolje je očuvano antičko kazalište, s kapacitetom od 15 000 gledatelja. I danas korištene galerije kazališta, scenski ukrasi i akustika svjedoče o uspjehu arhitekta. U blizini se nalaze ostaci bazilike, agore i jednog od najvećih akvadukata u Maloj Aziji. Nastavljamo do Side, jedno od najpoznatijih klasičnih nalazišta u Turskoj, bila je drevna luka čije je ime nekada značilo šipak.  Drevne rusevine, nalaze se ostaci rimskih kupališta, hramova, crkava, mauzoleja, kazališta i agore koji su u dobrom stanju. 
Odlazak do rijeke i vodopada Manavgat. Povratak u Antaliyu. Večera i noćenje  Antalya


3. DAN  ANTALYA-MYRA- KALKAN  
Nakon toga počinjemo sa prekrasnom vožnjom duž mediteranske obale pored drevnih gradova Phaselis i Olympos. Posjetit ćemo Myru s lijepim rimskim kazalištem i likijskim grobnicama. Myra je najpoznatija kao grad Svetog Nikole, gdje je služio kao biskup u četvrtom stoljeću poslije Krista. Nakon posjeta crkvi Svetog Nikole, nastavak vozje   do Kalkana. Večera i noćenje  Kalkan 

4. DAN     KALKAN-PATARA-ÖLÜDENİZ-FETHİYE-DALYAN
Poslije doručka odlazimu u posjetu Patari. gradu na moru sa najdužom pješčanom plažom od 18 kilometara! 
Tokom Rimske imperije Patara je bila važan trgovački grad, a kasnije i hrišćanski centar. Ipak, Patara je najpoznatija kao mjesto u kojem je rođen Deda Mraz - ili Sveti Nikola. Kroz Pataru je prošao i Sveti Pavle tokom svog hodočašća, a bizantijski period ostavio je velike tragove na ovo mjesto. 
Putovanje nastavljamo prema zaljevu Ölüdeniz – plavoj laguni i gradu Fethiye. Fethiye mjesto smješteno na jugozapadu Turske u podnožju ličkih planina, prekriveno cedrovim i borovim šumama. Nakon obilaska nastavljamo prema gradu Dalyan. Po dolasku u Dalyan smještaj u hotel. Večera, noćenje.

5. DAN     DALYAN-AKYAKA-BODRUM
Poslije doručka krećemo u obilazak grada Dalyan koji se nalazi u delti isto imene rijeke, Dalyan se nalazi na mjestu drevnog grada Kaunosa, koji je postojao prije našeg doba. Kaunos je bio razvijen i bogat grad, kao i veliki zaliv na Egejskom moru. Dalyan je također poznat kao grad u kojem se nalazi otok kornjača. Plaža Iztuzu je mjesto za ogromne morske kornjače, koje se zovu Caretta Caretta. Nakon obilaska nastavljamo prema gradu Akyaka, mjestu gdje se možete družiti sa prirodom. Svi objekti u gradu su izgrađeni od drveta. Rijeka Aznak u Akyaki imaju šarmantno okruženje i miran tok koji će iscrpiti vašu negativnu energiju.. Nakon obilaska nastavljamo prema Bodrumu. Po dolasku u Bodrum smještaj u hotel. Večera, noćenje.  

6. DAN     BODRUM-EFES-KUŞADASI

Doručak. Nakon doručka polazimo u obilazak grada. Prvi spomen grada na mjestu Bodruma datira iz 5. vijeka prije hrista. Na području današnjeg grada bio je stari Halikarnas, tada glavni grad Carie. Ovaj drevni grad bio je poznat po svom mauzoleju koji se smatra jednim od sedam svjetskih čuda. 
Nastavak voznje prema Efezu. Danas ćemo vjerojatno imati vrhunac obilaska za većinu grupe, dok posjetimo impresivno biblijsko mjesto Efez. Obilazak započinje gornjim gradom države Agora, a zatim se spuštamo do znamenite biblioteke Celsus i Tetragonos Agora. Krenit ćemo laganim zaobilazom kako bismo vidjeli izvrsne kućice na terasi u kojima su živjeli bogati i poznati građani Efeza. Naša gradska turneja završava u kazalištu gdje je 24.000 građana uzvikivalo "Sjajna je Artemida!" u neredu započetom kao odgovor na tamošnju Pavlovu službu (Djela apostolska 19: 1–20: 1). Nakratko ćemo se zaustaviti kako bismo pogledali ostatke Artemidinog hrama, nekada jednog od sedam čuda drevnog svijeta. Poslijepodne posjetit ćemo crkvu sv. Ivana, gdje tradicija kaže da je apostol i otkrovenik pokopan.. Večera i noćenje u Kušadasiju. 

7. DAN     EFES-KUŞADASI-İZMİR
Poslije dorucka odlazimo na brdo gdje se nalazi kuca  Device Marije. Nakon toga voznja do İzmira. 
Izmir je drevni grad osnovan prije više od 3500 godina, pod imenom Smirna.. Izmir je svoj najveći procvat doživio za vrijeme Ahajskog perioda i perioda Aleksandra Velikog kad grad postaje metropola. 
Večera, noćenje u İzmiru

8. DAN     İZMİR-İSTANBUL-ZAGREB
Slobodno do transfera. Odlazak na aerodrom. Let  iz İzmira